Eski ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformundan yaptığı bir paylaşımda, kendisine yönelik olası bir suikast durumunda Amerika'nın İran'ı yok etmesi gerektiğini savundu. Trump, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Eğer 'Başkan Trump'ı suikastla öldürürlerse' ki bu her zaman bir olasılık, umarım Amerika, İran'ı yok eder ve yeryüzünden siler. Bu gerçekleşmezse Amerikan liderleri 'ödlekler' olarak görülecektir!"

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Trump, aynı paylaşımda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı bir konuşmanın videosuna da yer verdi. Netanyahu, konuşmasında Ortadoğu'daki kaosun ardında İran'ın olduğunu iddia etmiş ve ABD'deki Filistin'e destek eylemlerini Tahran'ın finanse ettiğini öne sürmüştü.

Bu açıklama, Trump'ın 13 Temmuz'da Pensilvanya'da düzenlenen bir mitingde silahlı bir saldırıya uğramasının ardından geldi. Saldırıda, Trump kulağından vurulmuş ve 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks'la birlikte bir kişi daha hayatını kaybetmişti. Amerikan medyasına göre, ABD Gizli Servisi olaydan haftalar önce Trump'a yönelik İran kaynaklı bir tehdit nedeniyle güvenliği artırmıştı. Ancak, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani bu iddiaları reddederek, suçlamaların temelsiz olduğunu belirtmişti.

Trump'ın bu açıklaması, yaklaşan 5 Kasım seçimleri öncesinde Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e karşı yarışacağı bir dönemde geldi. Trump'ın bu son açıklamaları, 2019 yılında ABD Başkanı olarak görev yaptığı dönemde Tahran yönetimine yönelik yaptığı sert uyarıları akla getiriyor. O dönemde Trump, İran'a "Amerika'yı tehdit etmeyin, bu sizin sonunuz olur" diye seslenmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ