1 Nisan 2022 günü saat 05.55 sıralarında TÜGVA Gaziosmanpaşa Temsilciliğinde meydana gelen patlamadan sorumlu tutulan Besra Yalçın’ın davası tamamlandı. 

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Besra Yalçın ve taraf avukatları katıldı. Besra Yalçın'ın eski erkek arkadaşı Kazım Çağlar tanık olarak dinlendi. 

Tanık Kazım Çağlar, "Bana 'Karanlık işlere gireceğim' dedi. Ben de 'Ufak paralar için sicilini kirletme' dedim. Besra'nın rahatsızlığı vardı. Onun kredisi için paraya ihtiyacı vardı. Ama hangi işler olduğunu sormadım çünkü şaka olduğunu söyledi" dedi. 

Harris: Bu savaş bitmek zorunda Harris: Bu savaş bitmek zorunda

Sanık Besra Yalçın ise, "Ben böyle bir suça karışmadım. Söz konusu yere herhangi bir saldırıda bulunmadım. Ne para karşılığında ne de parasız" diyerek beraatını ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanık hakkındaki kararını verdi. Heyet, sanık Yalçın'ı "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Örgüt faaliyeti çerçevesinde tehlikeli madde bulundurmak" ve "Kamu malına zarar vermek" suçlarından 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın üzerine atılı "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçundan ise ceza verilmesine yer olmadığına karar veren heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

1 Nisan 2022 günü saat 05.55 sıralarında TÜGVA Gaziosmanpaşa Temsilciliğinde patlama meydana gelmişti. Olay yerini gösteren kameraların incelenmesi neticesinde saat 05.40 sıralarında Şakir Zümre Caddesi üzerinden gelen dış görünüş itibariyle kadın görünümlü, yüzü kapalı olan çarşaflı şüpheli bir şahsın vakfın önünde 10 saniye bekledikten sonra olay yerine bir cisim bırakıp ayrıldığı belirlenmişti.

Geniş çaplı kamera çalışmaları sonucunda şüpheli Besra Yalçın'ın eylemi gerçekleştirdiği tespit edilmişti. Şüpheli Yalçın, operasyon sonucunda 26 Nisan 2022 günü saat 14.40 sıralarında yakalanmıştı. Şüpheli Besra Yalçın'ın "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma", "Mala Zarar Verme", "Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme, Korku, Kaygı veya Panik Yaratabilecek Tarzda Patlayıcı Madde Kullanma" suçlarından 23 yıl 9 aydan 60 yıla kadar hapsi istenmişti.