Azerbaycan'da Gen Pharma Kafkasya Üretim Operasyonları Ltd tarafından kurulacak ilk ilaç üretim tesisinin temel atma töreni, Bakü yakınlarındaki Pirallahi Endüstri Parkı'nda düzenlendi.

Törenine, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

Azerbaycan'ın petrol dışı sektörünün gelişmesi için politikalar yürüttüğünü belirten Bakan Cabbarov, "Eczacılık, ilaç üretimi de her devlet için ayrı bir önem taşıyor. Her kaynak tükenebilir. Bu sınırlar ancak beşeri sermayeye dayalı olarak genişletilebilir. Bu girişim, sektörün gelişmesine yönelik bir adımdır" dedi.

Büyükelçi Bağcı ise, Azerbaycan Yatırım Şirketi ile iş birliği sonucunda işletmenin kurulmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Azerbaycan Yatırım Şirketi ile Türk yatırımcılarının ortak toplantılarını organize ediyoruz. Şirketlerin temsilcilerine Azerbaycan Yatırım Şirketi ile birlikte yatırım yapmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş, işletmenin üretime geçmesiyle Azerbaycan'da ilaç fiyatlarında yüzde 15'lik bir düşüşün beklendiğini söyleyerek, "Çeşitli dozaj ve ambalajlarda 42 adet yüksek kaliteli tıbbi ürün üretilecek. Tesisin yatırım maliyeti 59,3 milyon manat (1 milyar 9 milyon 32 bin Türk Lirası) olacak. İşletmede 165 kişiye kalıcı iş imkanı sağlanacak" ifadelerini kullandı.