Geçen sezonlarda 1. Lig'de şike girişimlerinin öne çıktığı ortaya çıktı. Gazeteci Murat Ağırel, bölgedeki ilgili başkanlardan görüş aldı.

Gazeteci Murat Ağırel, 1. Lig'de oynanan maçlarda şike tekliflerinin olduğunu belirterek ilgili kulüp başkanlarıyla buluştu. Ağırel'in iddiasına göre Tuzlaspor - Giresunspor, Altınordu - Eyüpspor, Gençlerbirliği - Eyüpspor maçları mercek altına alındı.

Ağırel'in aktardıklarına göre, Tuzlaspor Kulübü yükselme maçları oynanırken Tuzlaspor adına Samsunspor başkanına giderken "Başkan 5 milyon versin Giresun'u yenelim, Adanademirspor ve Samsun şampiyonu olsun" diyen Tuzlaspor yöneticisinin ortaya çıkması bekleniyor. Bu yöneticinin aynı zamanda Samsunlu bilgisi de parçaların detayları arasında yerini aldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahaya çıkacak Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahaya çıkacak

Sözlerine Ağırel şöyle devam ediyor:

"Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım bu teklifini duyunca küfür ediyor, 'Yere batsın öyle şampiyonluk diyor' ve reddediyor. Maçın devrede olduğu Giresun 2-1'lik skorla birinci sıraya giriyor. Tuzlaspor Başkanı Feyzi İlhanlı soyunma girerken takımın gol atan oyuncusu dahil en iyi iki Adama 'Maça çıkmıyorsunuz' diyor ve maça çıkmıyor.Fransız futbolcunun neden sorgulanıyor ama nafile.Çıkan futbolcu yerine çok genç bir futbolcumuz katılıyor ama bir hata yapılıyor.Oyunun başkasının forması ile çıkıyor.Hakem 13 dakika sonra görüyor.Uyarı yapıyor.Açın izliyor Maçı bilenler Giresun'un mutlaka yenecek güçte olduğunu zaten söylüyor. Ancak yaşanan gelişme bu.

Sonuçta Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ile konuştum. Yazdıklarımı aynen doğruladı. 'Evet bu teklif reddedildi. Bu bir ahlaksız teklifti, izin veremezdim. Herkes hakkı ile kazansın veya kaybetsin dedim' diye belirtti.

Altınordu - Eyüpspor maçı da var. Altınordu'da oynadığı iddiayı eden iki kişi (Altınordu Kulübü gözbebeğimizdir. Bu iki kişinin yaptığı, kulübe mal edilmemeli) yabancı numaradan Eyüpspor başkanına mesaj atıyor. 'Başkanım biz iki kişi ilk birde maça çıkıyoruz. Bu sezon Süper Lig'i en çok siz hak ettiniz' diyor. Başkan 'İsminiz ne çocuklar' diye soruyor. Futbolcular, 'Bizim için lig bitti sayılır. Başkanım, isim bizim için tehlikeli olur. Bu maç sizin için bir şeyler yapmak istiyoruz. İster misin' diye yazıyor.

Devam ederler 'Maçı istediğiniz şekilde bitirmenizi sağlarsınız. Kişi başı 100 bin başkanım' diye bitiriyorlar. Başkan hemen kulüp yetkililerini arıyor ve durumu bildiriyor. Telefon numarası açık. Numara Gürcistan numarası. Ben de mesajlaşmalar var.

Gençlerbirliği kalecisi Nurullah Aslan adına Eyüpsporlu yöneticilere '500 bin TL maçı organize edelim' diyorlar. Eyüpspor'un durumu başkan Murat Özkaya'ya bildiriliyor. Murat Özkaya hemen Gençlerbirliği yönetimini arama durumunu bildiriyor ve 'Maça taraman' diyor. Kaleci maça çıkmıyor"

Editör: Duha Sena Oskay