İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dün Brüksel'de düzenlenen Türkiye-AB Göç ve Güvenlik Yüksek Düzeyli Diyaloğu toplantısının ortak bildirisi paylaşıldı.

Açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AB Komisyonu'nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson'un bir araya geldiği toplantıda, düzenli göçün önlenmesine ilişkin politika ve eylemler hakkında olaylar paylaşıldı.

Sınırlı güvenlik ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele gibi bir dizi konuda ortak yaklaşımlar ile alan güçleri, kendi göç ve kolluk ülkelerinin işbirliğini nasıl güçlendirebileceğini değerlendirdi.

VİZE KONUSU

Taraflar, Vize Serbestisi Diyalogu kapsamlı kriterlerin yerine bütünleştirmede başarılı bir noktaya ulaşması ve bu amaçla işbirliğinin yoğunlaştırılması yönünde ortak iradelerini yinelerken, vizelerin hızlandırılmasıyla Türk bölgelerinin seyahatlerinin kolaylaştırılması araştırmaları konusunda mutabık kaldı.

Güvenliğe karşı da düşmanlık, terör ve organize suçlarla mücadele alanında işbirliğini ve işbirliği çabalarını artırma konusunda uzlaşırken, kolluk alanında işbirliğini güçlendirme konusunda da anlaştı.

Taraflar, göç ve güvenlik alanlarındaki ortak çıkarlara yönelik işbirliğindeki ilerlemeyi teknik düzeyde gözden geçirmek üzere düzenli olarak bir araya gelmemeye karar verdi.

Harris: Bu savaş bitmek zorunda Harris: Bu savaş bitmek zorunda

Açıklamada, "Türkiye AB adayı bir ülke ve göç ile güvenlik alanlarında AB için önemli bir ortaktır" ifade yer aldı.

Editör: Duha Sena Oskay