Almanya’nın kuzeyindeki Rostock şehrindeki bir inşaat sahasında bulunan tuvaletin dibinde 15. yüzyıldan kalma bir "lanet tableti" ortaya çıktı.

Bilim insanları farelerin duyma yetisini normalüstüne çıkardı Bilim insanları farelerin duyma yetisini normalüstüne çıkardı

İlk bakışta rulo şeklindeki kurşun parçasının sadece hurda olduğunu düşünen arkeologlar, bunun “Beelzebub”u veya Şeytan’ı çağıran bir Orta Çağ “lanet tableti” olduğunu farketti.

Çıplak gözle zar zor görülebilen, Gotik harflerle kazınmış şifreli bir mesaj içeren 15. yüzyıldan kalma eserin üzerinde “sathanas taleke belzebuk hinrik berith” yazıyordu.

Araştırmacılar, metnin Taleke adında bir kadına ve Hinrik (Heinrich) adında bir adama yönelik olduğunu ve Beelzebub (Şeytan’ın diğer adı) ve Berith’i (şeytani ruh) çağıran bir lanet olduğunu tespit etti.

Açıklamaya göre, lanet tabletlerinin lanetlenen kişiler tarafından “bulmanın zor veya imkansız olduğu yerlere yerleştirildiği” göz önüne alındığında, araştırmacılar eseri bir tuvaletin dibinde bulduklarına pek şaşırmadı.