Boeing'in CEO'su Dave Calhoun, gövde panelinin uçuş esnasında kopması nedeniyle şirkete ait 170'i aşkın uçağın seferlerinin durdurulmasına ilişkin ilk defa açıklama yaptı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, şirketin hata yaptığını kabul eden Calhoun, böyle bir durumun "bir daha asla gerçekleşmemesinin" sağlanacağını söyledi.

Kaza nedeniyle "sarsıldığını" söyleyen Calhoun, "Bu durumu, öncelikle hatamızı kabul ederek ele alacağız. Bu konuyu yüzde 100 ele alacağız ve her adımda tamamıyla şeffaf olacağız" dedi.

Şirketin uçak imalatından sorumlu en üst düzey yetkilisi olan Stan Deal ise, "kazanın ciddiyetinin" farkında olduklarını ve kalite kontrolü ile imalat prosesleri hakkında inceleme başlattıklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Alaska Havayolları'na ALK.N ait Boeing 737 MAX 9 tipi uçağa ait gövde paneli geçen hafta Cuma gün uçuş sırasında kopmuş, uçak acil iniş yapmıştı. 

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Kullanımı askıya alınan 737 MAX 9 tipi uçakları filosunda bulunduran Alaska Airlines ALK.N ve United Airlines UAL.O dün bazı uçaklarda gevşek parçalar bulduklarını açıklamış, benzer bir kazanın yeniden yaşanabileceği yönünde endişeler artmıştı. 

Yine Boeing'e ait MAX tipi uçaklar beş yıl önce Endonezya ve Etiyopya'da meydana gelen ölümcül kazaların ardından güvenlik kriziyle karşı karşıya kalmıştı.