28 Kasım'da ABD'nin New York kentinden Phoenix kentine giden AA2829 sefer sayılı uçaktaki uçuş görevlisi, üzerinde "Filistin" yazılı kazak bulunan yolcudan kazağını çıkarmasını istedi.

Kimliğini açıklamayan yolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Amerikan Havayolları'nın uçuş görevlisince, üzerindeki "Filistin" yazılı kazağı çıkarması veya ters çevirerek giymesi yönünde uyarıldığını söyleyerek, bunu yapmadığı takdirde kolluk kuvvetleri tarafından uçaktan çıkarılmakla tehdit edildiğini dile getirdi.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Uçuş görevlisine, "Benim duygularım ne olacak?" diye sorduğunu belirten yolcu, kendisine "Üzgünüm ama bu politik" yanıtı verildiğini aktardı.

Yolcu açıklamasının devamında, "Kazağımın üzerinde hakaret veya küfür içeren hiçbir şey olmamasına rağmen istediklerini yapmaya karar verdim. Sesimiz asla susturulamayacak. Gazze'de masum Filistinli çocukların öldürülmesine suç ortaklığı yapıyorsunuz ve bunu 'siyasi' olarak nitelendirme cüreti gösteriyorsunuz" dedi.

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ TEPKİ GÖSTERDİ

Filistin asıllı Temsilciler Meclisi Üyesi Rashida Tlaib, söz konusu olaya ilişkin Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, havayolları şirketine tepki göstererek, "Amerikan Havayolları'nın Filistinlilere karşı bir ön yargısı mı var? Bu tür bir hedef gösterme ve kötü muameleyi mümkün kılan bir şirket politikaları mı var?" ifadelerine yer verdi.

Amerikan-Arap Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Amerikan Havayolları tarafından gerçekleştirilen bu eylem sadece ayrımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda Filistinlilere ve onların kendilerini tanımlama haklarına yönelik ön yargının daha geniş bağlamına da katkıda bulunmaktadır" denilerek, havayolları şirketi mağdur yolcudan "resmi bir özür dilemeye" çağırıldı.

Havayolları şirketi ise, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.