Dünya

Ukrayna talimat verdi: Görev ‘intihar’

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Dinyeper Nehri'nin doğusundaki Ukraynalı askerler, Ruslara yönelik gerçekleştirdikleri karşı saldırının bir "intihar görevi" olduğunu söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Dinyeper Nehri'nin doğusundaki Ukraynalı askerlerden çarpıcı bir iddia geldi.

New York Times'ın aktardığına göre, bölgedeki askerler, Ruslara yönelik gerçekleştirdikleri karşı saldırının bir "intihar görevi" olduğunu söyledi. Saldırıyı vahşice ve anlamsız olarak nitendiren askerler, koşulların çok zor olduğunu ve siper alacak yerin olmadığını belirtti. 

Ekim ayında Krynky'de savaşan ve o zamandan beri yaralıların tahliyesine yardım etmek için birçok kez geçiş yapan deneyimli asker Oleksiy, “Hiç pozisyon yok. Gözlem noktası ya da siper diye bir şey yok. Orada tutunmak imkansız. Silahları oraya taşımak imkansız. Bu bir hayatta kalma mücadelesi bile değil. Bu bir intihar görevi” diyerek, doğu kıyısına gelen yeni birliklerin çamura dolanmış asker cesetlerine basmak zorunda kaldığını söyledi.

Ukraynalı komutanların zayıf hazırlık ve lojistiğinin taburunun büyük kısmını yok ettiğini iddia eden Oleksiy, tekne eksikliği nedeniyle yaralıların geride bırakıldığını, acımasız koşulların morali ve askerlerin birbirlerine verdiği desteği bozduğunu dile getirdi. 

Bölük komutanı yardımcısı Volodimir da, yoğun bombardıman nedeniyle askerlerin ölüleri toplayamadığını ve bazı cesetlerin 2 aydır orada olduğunu aktardı. 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı ise, askerlerin suçlamaları hakkında hemen yorum yapmanın mümkün olmadığını ancak zamanı gelince yanıt vereceğini açıkladı.