Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın ana istihbarat direktörlüğü resmi Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Kupyansk yönündeki Rus kuvvetlerinin birçok biriminde "fare humması" denen salgınının görüldüğünü bildirildi.

Açıklamada, "Hastalık doğası gereği viral ve fare dışkısı tozunun solunması ya da tüketilen gıda ürünlerine karışması yoluyla etkenle doğrudan temasla kemirgenlerden insanlara bulaşır" ifadelerine yer verildi.

Hummanın belirtileri arasında kusma, şiddetli baş ağrısı, 40 santigrat dereceye varan ateş, döküntüler, kızarıklık, tansiyon düşmesi, göz kanaması ve mide bulantısı yer alırken, hastalığın böbrekleri de etkilediğini belirten yetkililer, enfekte olan Rus askerlerinin bellerinde şiddetli ağrılar olduğunu ve idrar yapmakta ciddi güçlük çektiklerini söyledi.

Yapılan açıklamada, "Ukrayna'ya karşı savaşan Rus ordusu personelinden gelen humma şikayetleri, komutanlık tarafından savaş operasyonlarına katılmaktan kaçmanın bir başka tezahürü diye değerlendirilerek göz ardı edildi. Buna ek olarak, hastalığın ilk aşamasında 'fare humması' sıradan bir gribe benzemektedir" denildi.