Kiev merkezli Podil Tiyatrosu, Facebook'ta paylaştığı açıklamada "Vasiliy Kukharskiy hayatını kaybetti. Bir daha hayata dönemedi" diye belirtti.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Şubat 2022'de Rusya işgalinin başlamasından kısa süre sonra oyuncunun, Ukrayna silahlı kuvvetlerine katıldığı bildirilmişti.

Yönetmen Oles Sanin, Kukharskiy'nin eylülde Vladimir Putin'in birlikleriyle savaşırken cephede ağır yaralandığını söyledi.

Kukharskyi, Ukraynalı bir Kazak olan Maksym Osa hakkındaki çizgi romandan uyarlanan, 2022 yapımı film Maksym Osa'daki rolüyle tanınıyor. Aktör, televizyon dizileri ve filmlerde de oynamıştı.

Oyuncunun eşi Nataliya Gordiy-Kukharska, onu "gerçek bir savaşçı, cesur bir Kazak, yetenekli bir aktör, insanın ancak hayal edebilieceği türden bir baba" diye tanımladı.

Facebook gönderisinin yorum bölümüne başsağlığı mesajları bırakan kullanıcılar onu "gerçek bir kahraman" diye nitelendirdi.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

40 yaşındaki oyuncu, cephe hattına 65 kilometreden daha az mesafede yer alan Kumaçovo kasabasındaki kalabalık bir kültür merkezinde şarkı söyleyip gitar çalarken füze mekana düşmüştü.

St. Petersburg'daki Portal Tiyatrosu, aktrisin öldüğünü doğrulamıştı.