Geçtiğimiz yıl frontotemporal demans hastalığına yakalan aksiyon filmleri yıldızı Bruce Willis'in kızı babasının hastalığı hakkında konuştu.

"Zor Ölüm", "Mavi Ay" ve "Altıncı His" gibi filmlerle tanınan Bruce Willis'e beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen afazi (söz yitimi) teşhisi konulmuştu. Hastalığı nedeniyle oyunculuğu bırakan usta aktörün hastalığı frontotemporal demans olarak güncellenmişti.

Bir süredir gözlerden uzak bir yaşam süren Bruce Willis'in sağlık durumuyla ilgili Demi Moore ile evliliğinden dünyaya gelen en küçük kızı Tallulah Willis açıklama yaptı.

Herkes onu Asena diye tanıyordu gerçek adı ortaya çıktı Herkes onu Asena diye tanıyordu gerçek adı ortaya çıktı

HASTALIĞI STABİL

The Drew Barrymore Show'a konuk olan Tallulah Willis, "O aynı... ki bence bu konuda isteyebileceğiniz en iyi şeyin bu olduğunu hastalık sürecinde öğrendim" diyerek Willis’in hastalığının stabil halde olduğunu açıkladı.

Babasının kendisini ve kardeşlerini tanıdığını söyleyen Willis, "Ve onunla birlikteyken gördüğüm şey sevgi. O benim babam ve beni seviyor. Babam olduğunu, beni sevdiğini ona bakarken görebiliyorum" dedi.

Ailece hastalık konusunda neden bu kadar açık davrandıklarını da açıklayan Tallulah Willis, "Bir yandan, aile olarak biz buyuz, ama aynı zamanda FTD hakkında farkındalık yaratmak bizim için gerçekten önemli. Aile olarak ve bireysel olarak mücadele ettiğimiz bir şeyi göstererek diğer insanlara yardım edebiliyorsak, onu güzel bir şeye dönüştürebiliyorsak, bu bizim için gerçekten özel bir şey" ifadelerini kullandı.