Oscar'lı aktör ve yönetmen Sean Penn, Rusya-Ukrayna savaşını anlattığı belgeseli "Superpower"ı tanıtmak için Jimmy Kimmel'in TV programına katıldı.

NTV'nin aktardığına göre, Amerikalı sanatçı, belgeselini anlatırken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski hakkında övgü dolu sözler sarf ederek, "onun inanılmaz derecede özgün biri" olduğunu söyledi.

Hadise'nin oyunculuk kariyeri başlıyor Hadise'nin oyunculuk kariyeri başlıyor

63 yaşındaki Penn, ABC kanalında yayınlanan talk show programında Zelenski ile Kiev'deki tanışmasını anlattı. Görüşmelerinde Zelenski'nin, belgeselde nasıl yer alacağını konuştuktan sonra, ertesi sabah şehirde roket sesleriyle uyandıklarını ifade etti.

Penn, henüz Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları başlamadan önce, komedyenlikten devlet yönetimine geçen Zelenski hakkında film çekmek üzere Ukrayna'ya gitmişti. ABD'li yetkililerin kendisini Ukrayna'nın güvenli olmadığı konusunda uyardıklarını belirten ünlü aktör, ne olursa olsun ülkelerini bırakmaya niyeti olmayan bir Ukraynalı prodüksiyon ekibiyle çalıştığını anlattı.

Penn, Zelenski hakkında konuşurken, "İçeri girdiğinde sanki bu an için doğmuş gibiydi. Onda inanılmaz derecede özgün bir şeyler var" ifadesini kullandı.

Ukrayna'da olduğu süreçte çocuklarının kendisini merak ettiğini anlatırken Penn, onlara ve asistanına yalan söyleyip "her şeyin yolunda olduğunu" söylediğini belirtti. 

Penn, 2002'de Irak'a gittiğinde de çocuklarının bu durumdan memnun olmadıklarını hatırlattı.