Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kapanış töreniyle son buldu Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kapanış töreniyle son buldu

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen futbolcu Luis Diaz'ın, silahlı isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından kaçırılan babası Luis Manuel Diaz, yaşadıklarını anlattı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, kendisini kaçıranlar tarafından zarar görmediğini belirten Luis Manuel Diaz, Kolombiya'da silah zoruyla alıkonulduktan sonra 12 gün uykusuz kaldığını söyledi.

İyi muamele görmesine rağmen kendini çok rahat hissetmediğini dile getiren Diaz, "Çok fazla kez ata bindim, gerçekten zordu, çok fazla dağ, çok fazla yağmur, çok fazla böcek vardı" ifadelerini kullandı.

Yaşadığı çileye rağmen Barrancas'tan taşınmak gibi bir planı olmadığını ve Kolombiya'da kendini güvende hissettiğini aktaran Manuel Diaz, ELN'nin onu neden kaçırdığını anlamadığını çünkü fidye için tutulmadığını belirtti.

"Benim arzum kasabamda devam etmek çünkü tüm ailem burada" diyen Manuel Diaz, "Hükümet bana etkileyici derecede güçlü ve büyük bir destek verdi. Barrancas'ta kalmam için hükümetin bana emniyet sağlayacağına güveniyor ve inanıyorum" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Liverpool'da forma giyen futbolcu Diaz'ın anne ve babası, Barrancas kasabasında 28 Ekim'de araçlarıyla seyahat ettikleri sırada ELN üyeleri tarafından kaçırılmıştı. Futbolcunun annesi Cilenis Marulanda kısa süre sonra serbest kalmıştı.

58 yaşındaki Luis Manuel Diaz ise, kaçırıldıktan yaklaşık iki hafta sonra ELN grubu tarafından perşembe günü serbest bırakılmıştı.