Dünya

Ünlü iş insanı, ABD'nin havacılık teknolojisini çaldığı itiraf etti

ABD'de Rusya'ya havacılıkla ilgili yasa dışı teknoloji ihracatı yapmakla suçlanan ve bu kapsamda gözaltına alınan iş insanı Cyril Gregory Buyanovsky, suçunu itiraf etti.

Ünlü iş insanı Cyril Gregory Buyanovsky, Rusya'ya havacılıkla ilgili yasa dışı teknoloji ihracatı yaptığını itiraf etti.

ABD'ye karşı suç işlemek için komplo kurmak, devlet kontrolündeki malların ruhsatsız ihracatı ve uluslararası alanda yasa dışı para aklama ithamlarını reddetmeyen Buyanovsky, 450 bin dolar tutarındaki havacılık ekipmanı ve 50 bin dolar değerindeki kişisel varlığına ABD hükümetinin el koymasını da kabul etti.

Buyanovsky'nin 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtilirken, Buyanovsky'nin yanı sıra yargılanan şirketin genel müdür yardımcısı Douglas Robertson'ın da bugün hakim karşısına çıkması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler de 25 Şubat'ta Rusya'ya yönelik yeni ticaret yasakları kapsamında hem sivil hem de askeri amaçla kullanılabilecek ürün ve teknolojilere ihracat kontrolleri ile insansız hava aracı (İHA) gönderenlere ilave kısıtlamalar getirecek yeni yaptırımları onaylamıştı.

Buyanovsky ve Robertson ise, 3 Mart'ta "komplo, devlet kontrolündeki malların ruhsatsız ihracatı, elektronik ihracat bilgilerini göndermemek, bu belgelerde oynama yapmak, kara para aklamak, kaçakçılık" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.