Ünlü Fransız Aktris Judith Godreche, Fransa'nın en prestijli ödül törenlerinden biri olan Cesar Ödülleri'nde olay yaratacak bir iddiada bulundu.

Sputnik'in aktardığına göre, Fransız film endüstrisini cinsel istismar konusundaki suskunluğunu bozmaya çağıran ünlü oyuncu, kariyer riski ne olursa olsun güçlü ve istismarcı erkeklere meydan okumaları gerektiğini söyledi.

Gençliğinde ünlü bir yönetmen tarafından taciz ve tecavüze uğradığını anlatan Godreche, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

"Bir süredir söz ağızdan çıktı; idealize ettiğimiz babalarımızın imajı yerle bir oldu, güç sallanıyor gibi görünüyor. Gerçeğin gözünün içine bakabilmemiz, sorumluluk alabilmemiz, sorgulanan bir dünyanın aktörleri olabilmemiz mümkün mü? Bunun korkutucu olduğunu biliyorum: hibeleri kaybetmek, rolleri kaybetmek, işini kaybetmek. Ben de korkuyorum. Okulu 15 yaşında bıraktım, lise diplomam yok, hiçbir şeyim yok. Her şeyden kara listeye alınmak karmaşık olurdu. Hiç eğlenceli olmazdı."

91 yaşındaki damat, gerdek gecesi hastaneye kaldırıldı 91 yaşındaki damat, gerdek gecesi hastaneye kaldırıldı

Fransız aktris Judith Godreche, yönetmenler Benoit Jacquot ve Jacques Doillon hakkında henüz 14 yaşındayken başlayan kendisine yönelik cinsel saldırı ve taciz iddialarını dile getirmiş, yönetmenleri suçlamıştı. Godreche, daha sonra iddialarını yargıya taşımış Fransız savcı iddiaların Paris'teki Çocuk Koruma Tugayı'na iletildiğini duyurmuştu.