Gündem

Ünlü profesöre taciz protestosu

Katıldığı bir televizyon programında kadın öğrencisini taciz ettiğini itiraf eden Prof. Dr. Celal Şengör, İzmir'de protesto edildi.

Prof. Dr. Celal Şengör, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla İzmir'de düzenlenen bir söyleşide kadın öğrencisini taciz ettiği için protesto edildi.

Karşıyaka Belediyesi'nin Bostanlı Suat Taşer Kültür Merkezi'nde Şengör'ün söyleşi yaptığı salonun önünde bir araya gelen Mor Dayanışma ve Kampüs Cadıları üyeleri, "Tacizci akademisyenleri korumanızı kabul etmeyeceğiz!" sloganları attı.

"Mesleki unvanlarınız, statünüz tacizi aklamanın bahanesi olamaz! Tacizci akademisyenleri korumanızı kabul etmeyeceğiz!" diyen kadınlar, taciz iddialarını kabul eden Şengör'ün "Elini kolunu sallayarak dolaşamayacağını" söyledi.

Kampüs Cadıları'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da şu ifadelere yer verildi:

"Tacizci Celal Şengör'ün Karşıyaka Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı söyleşisine 'bilim insanı' olarak davet edilmesini protesto ettik. Mesleki unvanlarınız, statünüz tacizi aklamanın bahanesi olamaz! Tacizci akademisyenleri korumanızı kabul etmeyeceğiz!"