Son turnesinde bilet satış rekorları kıran Amerikalı şarkıcı, Time'a verdiği demeçte hayatının "en gururlu ve en mutlu" anını yaşadığını söyledi.

Time dergisi daha önce eski ABD başkanı Barack Obama, iklim aktivisti Greta Thunberg ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy gibi figürleri yılın kişisi seçmişti.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, dergi, yıl içinde en etkili kişi veya olaya bu ödülü veriyor.

Swift, müzik kariyerindeki farklı dönemlerine yer verdiği turne kapsamında üç saatlik konserlerinin kendisini fiziksel olarak çok yorduğunu da söyledi.

Oyuncu Tolga Sarıtaş ile Zeynep Mayruk evlendi Oyuncu Tolga Sarıtaş ile Zeynep Mayruk evlendi

Konserlerin ardından "yataktan çıkmadığını, yemeği bile yatağında yediğini" belirten Swift, sürekli şarkı söylemekten konuşamaz hale geldiğini, dans etmekten yürümekte güçlük çektiğini anlattı.

2023 öncesinde de "süperstar" olarak görülen Taylor Swift'in kültürel etkisi döneme damga vurdu. Ancak Eras (Dönemler) turneleri kapsamında 45 şarkılık konserleriyle Swift'in kariyeri bir üst aşamaya ulaştı.

Biletlerine talep oldukça fazlaydı. Bilet bulamayan hayranları onu duyabilmek için yakınlardaki araba parklarına doluştu. Seattle'daki konserleri 2.3 büyüklüğünde depreme eşdeğer sismik aktivite yarattı.

'Eras' turu kapsamında Mayıs 2024'te Avrupa'ya gidecek olan Swift, Time demecinde "Kariyerimdeki dönüm noktası 33 yaşımda gerçekleşti gibi hissediyorum. Ve hayatımda ilk kez, bunun getireceklerini göğüsleyecek ruhsal sağlamlığa sahibim" dedi.

Swift daha önce feminizm ve siyasetle ilgili tutumları nedeniyle eleştirilere hedef olmuş, eski ABD başkanı Donald Trump'ı eleştirmiş ve kürtaj hakkını savunmuştu.

Pandemi döneminde çıkardığı Folklore ve Evermore albümlerinde, ona ün kazandıran contry-pop türünden uzaklaşıp indie-folk türüne yöneldi, ancak beklediği ilgiyi bulamadı.

Geçen yıl çıkardığı Midnights albümü ile yeniden tırmanışa geçti.

Time derginin baş editörü Sam Jacobs, Amerikan pop ikonunu "kendi hikayesini hem yazan hem de kahramanı olan nadir bir kişi" olarak tanımladı ve Swift'in "sınırları aşan bir yol bulduğunu ve ışık kaynağı olduğunu" savundu.

Derginin Pazartesi günü açıkladığı yılın kişisi adaylarının kısa listesinde Şi Jinping, Vladimir Putin, Barbie ve greve çıkan Hollywood yazarları ve aktörleri de yer aldı.