İsrail'in Gazze'deki katliamına tepki gösteren ünlü Pink Floyd grubunun solisti İngiliz şarkıcı Roger Waters, "İsrail'le son nefesime kadar mücadele edeceğim. 2006'da Filistin'e gidip yaşananları gördükten sonra benim için her şey değişti" dedi.

İsrail'in kendisini tehdit olarak gördüğünü söyleyen Waters, şu ifadeleri kullandı:

Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor

"İsrail hükümeti beni yerleşimci, sömürgeci, ırkçı, ayrımcı rejimin varlığı için bir tehdit olarak görüyor. Ve beni itibarsızlaştırmak için akıllarına gelen her şeyi yaptılar. Kariyerimi ve ailemi yok etmeye çalıştılar. İsrail devletine ve Batı Şeria ve Gazze'deki politikalarına saldırmaya devam edecek miyim? Evet öleceğim güne kadar devam edeceğim."

Filistin'e gittiğinde İsrail polisinin kötü davranışına şahit olduğunu dile getiren Waters, "Eğer bana böyle davranıyorlarsa Filistinlilere nasıl davrandıklarını hayal edin. Ve onları gördüm. Bu vicdansızlık. Onları orta yerde öldürüyorlar. Onları bombalıyorlar. Ben de bunu ortaya çıkarmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Ve böylece İngiltere ve Kuzey Amerika'daki sıradan insanların gözleri ırkçı İsrail devletinin kötülüklerine karşı açılır. Eşkıyalar ordusu, Bayrak Günü'nde Kudüs'ün Eski Şehri'nde kendi sokağına çıkmaya cesaret eden bütün Filistinlileri döverek, 'Arapları öldürün' diye İsrail bayraklarıyla sokaklarda yürüyorlardı. Ve kimse 'bunu diyemezsin' demiyor. Bu bir nefret suçu. Benim Filistin halkını savunmam şunlardan daha fazla şiddet içeriyor" ifadelerini kullandı.