Teknik direktörlük kariyerine 2021 yılında Fenerbahçe'de başlayan daha sonra ise Başakşehir'i çalıştıran Emre Belözoğlu, bu sezonunun başında turuncu-lacivertli takımdan ayrılarak Ankaragücü'nün başına geçmişti.

Başkent ekibiyle birlikte Süper Lig'de geride kalan 17 haftada 20 puan toplayarak 11. sırada bulunan teknik direktör Emre Belözoğlu, kariyeri adına çarpıcı açıklamalara imza attı.

"KÖTÜ DEĞİLİM"

Futbol Plus'a konuşan Belözoğlu, sözlerine şu şekilde başladı:

"Herkesin her dilde ilk öğrendiği kelime 'nasılsınız?' Karşı tarafa nezaketen genelde sorulan ama samimi bir şekilde cevabı belki önemsenmeyen en önemli soru. Çok aslında parçalı bulutlu. Çok iyi de değilim, kötü de değilim. Hayatımda beni tanıyan herkes bilir ki çok şükür edeceğim konu var hayatımda ama bir o kadar da mesleğimiz gereği getirmiş olduğu yoğunluk, stres bazen kaldırılabilir bazen kaldırılamaz hale gelmesinden dolayı kendimi kötü hissettiğim parçalı bulutluyum ya İstanbul'un, Ankara'nın son dönemindeki havası gibiyim. Bir iyiyim, bir kötüyüm ama ailem, yakın dostlarım, arkadaşlarım onların varlığı benim için yeterlice sevinmem adına, mutlu olmam adına önemli sebepler"

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahaya çıkacak Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahaya çıkacak


"CAMİANIN İÇİNDE OLMAKTAN MUTLUYUM"

Ankaragücü'nde mutlu olduğunu belirten Emre Belözoğlu, şunları dedi:

"İşim de Ankaragücü. Ailenin en yeni, en genç üyesi olarak o camianın içinde olmaktan dolayı mutluyum. Takım biraz daha skorları elde etse oyunsal gelişmeler var. Kötü de gitmiyor skorlar da çok kötü gitmiyor ama malum süreçler. Birazcık yaşadığım son haftadaki kulübün yaşamış olduğu süreçler bizi birazcık üzdü. Olayların istenmeden de içinde yer almamız, klasik bir benim hikayemin karşılığı Türk futbolunda. Yorucu olmaya başladı belki ondan dolayı biraz parçalı bulutluyum ama yine de samimi sorun için teşekkür ediyorum. Cevabım biraz parçalı bulutlu"

"FARUK KOCA'NIN İYİ BİR İNSAN OLDUĞUNU GÖRDÜM"

Faruk Koca hakkında açıklamalarda bulunan Belözoğlu, şu sözleri sarf etti:

"Tabii ben öncelikle sürecin bu şekilde ilerlemesinden, Türk futbolunun bununla meşgul olmasından, Faruk Koca'yı birebir tanımış, başkanımızı bire bir bilen biri olarak olayların içinde ne yazık ki en ön safhada yer almasından, bu kırmızı çizgilerin onun tarafından aşılmasından dolayı üzüntümü, rahatsızlığımı dile getirerek başlayayım senin soruna. Kendisini tanıyorum, gerçekten de iyi bir insan olduğunu gördüm, zaman geçirdik beraber. O da üzüntüsünü ve pişmanlığını bu olayın içinde bu şekilde aktör olarak yer almasından üzüntüsünü dile getirdi. Bugün gelinen noktada aslında Türk futbolunda hiç alınmamış bir şekilde ağır bir cezayla karşı karşıya kaldı. Tahkim süreçleri devam edecek, bir de bunun hukuk anlamında sosyal tarafı var. Başkanımız yani iki haftaya yakın süredir hapisteydi, tahliye edildi kendisi"

Editör: Duha Sena Oskay