Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Jide İdris, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocaktan bu yana ülkenin 31 eyaletindeki 107 bölgeye kolera salgınının yayıldığını belirtti.

1528 Vaka, 53 Ölüm

İdris, bu süre zarfında 1528 kolera vakasının görüldüğünü ve salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 53'e çıktığını söyledi. Ocaktan bu yana yüzde 3,5 olan vaka ölüm oranının Nijerya'yı "yüksek risk" seviyesine getirdiğini vurgulayan İdris, hükümetin Ulusal Kolera Acil Durum Operasyon Merkezi'ni harekete geçirdiğini ifade etti.

Geçen Yıl da Yüzden Fazla Kişi Hayatını Kaybetmişti

Geçen yıl Nijerya'da 3 binden fazla kolera vakası görülmüş ve 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. "Vibrio" bakterisinin neden olduğu, gıda ve su yoluyla bulaşan kolera, ishal ve dolayısıyla vücutta su kaybına yol açıyor. Hastalık tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabiliyor.

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Temiz Su Yetersizliği ve Tıbbi Müdahale Eksikliği Sorun Teşkil Ediyor

Nijerya'da temiz su yetersizliği ve tıbbi müdahalenin etkin yapılamaması, hastalık ve ölüm riskini artırıyor. Ülkede sıtma, çocuk felci, tifo ve maymun çiçeği virüsü gibi salgın hastalıklara da sıklıkla rastlanıyor.

Editör: Ömer Faruk Altın