140Journos'un Ekim ayında yayınladığı 'kedicik' belgeselinin ikinci bölümü olan 'adnan' belgeseli yayınlandı. Adnan Oktar suç örgütünden kurtarılmaya çalışan kişilerin yaşadığı çaresizliği konu alan belgesel kısa sürede viral olmayı başardı.

Belgeselin etkisi aylar geçmesine rağmen hala devam ediyor.

Suç örgütünün çökmesinde büyük rol oynayan Özkan Mamati’nin, “Bu adam ayda 300 genç avukatla görüşüyor, kendine kız bakıyor, adam sapık” açıklamaları ise gündeme bomba gibi düştü. Pusula Gazetesi’ne konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ise, “Abartıyorlar ancak biz konunun takipçisiyiz. Bakanlık devrede, Başsavcılık görevini yapıyor” dedi.

VALİNİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Süreci yakından takip eden Avukat Burak Bekiroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Bekiroğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Erzurum Valisi Sn. @miamustafacftci bey,
Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü elebaşı Adnan’ın Erzurum Dumlu Cezaevinde ki durumu ve orada olanlarla ilgili kamuoyunda konuşulan hususlar karşısında yapmış olduğunuz açıklamayı okudum. 

MİT o kişinin Türkiye'ye getirilmesini sağladı MİT o kişinin Türkiye'ye getirilmesini sağladı

Gördüğüm kadarıyla Adnan, örgütü ve işleyişi hakkında fazla bilgi sahibi olmadan bir açıklama yapmışsınız.

Sn. Vali, bakınız örgütle ilgili ön bilgiye sahip olabilmeniz için size iki link önereceğim. Bu iki belgeseli izlerseniz az da olsa belki fikir sahibi olabilirsiniz. 

Diğer yandan detaylı bilgilendirmeleri bundan sonra buradan sizi etiketleyerek yapacağım. Neden peki size yazıyorum? Çünkü konuyla ilgili madem “abartılıyor” şeklinde açıklama yaptınız, o taktirde abartılmadığını ve/fakat sizin olayı çok basite indirgemeye kalktığınızı ve kamuoyunu yanlış yönlendirdiğinizi ortaya koymak vatandaşlık vazifemiz.

Öncelikle bilmeniz gereken Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü ve elebaşı Adnan ile mücadele, bu ülkenin gençlerinin geleceğinin güvenliğini sağlamak için verilen bir mücadeledir. Dini ifsad etmeye çalışan ve gençliği dejenere etmeye kalkışan alçak bir yapıyla mücadeledir.  Abartılan hiç bir şey yoktur. Eksiklik sizin bazı şeyleri hafife almanızdan kaynaklanmaktadır, Tıpkı Çorum’da olduğu gibi. Diğer yandan Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütünün FETÖ den daha sık örgülü olduğunu size hatırlatırım. Siz FETÖ ile ilgili de mi bazı şeylerin abartılı olduğunu düşünüyorsunuz?

Öncelikle şu iki belgeseli izleyiniz;

1- Kedicik

https://youtu.be/mkRqF8-Hqqc?si=M1-_ow-6iSu7AzDb

2-Adnan

https://youtu.be/2nL5XRBhykk?si=qi1SsmzVcEKZLJH_

İyi seyirler Sn. Vali."

Editör: Duha Sena Oskay