Türk vatandaşlarının Schengen vize başvurularının reddedilmesiyle ilgili, Alman medyasından dikkat çekici bir iddia geldi.

Sözcü'nün aktardığına göre, Alman hükümeti, geçen yıl 1 milyon 260 bin kişiye vize verdiğini duyurdu. Vize başvurularında birinci sıra Türk vatandaşlarının yer aldığı belirtilirken, Türkiye'den geçen yıl 214 bin 944 başvuru olduğu aktarıldı.

Geçen yıl Türkler'de vize reddi oranı yüzde 20'yi aşarken, bu yıl da benzer şekilde 40 bini aşkın Türk’ün vize başvurusunun reddedildiği kaydedildi. Bu retlerin gerekçesini ise Alman gazetesi Die Zeit yazdı.

SEBEP: GÖK MAVİSİ MÜREKKEP

Die Zeit, "Gök mavisi mürekkep kabul edilmiyor. Aslına bakılırsa, formaliteler vizede başarılı sonuç alınmasını zorlaştırıyor. Kalemin rengi bile belgelerin kabul edilmemesine neden olabilir. Örneğin gök mavisi mürekkepli dolma kalem kabul edilmiyor. Bunu bilemezsiniz, uygulama bir renk belirtmiyor" diye yazdı.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Almanya'nın, vize ret gerekçeleri arasında ise "Gök mavisi kalem" yer almazken, "Belgeleriniz yetersiz. Kalış amacınız net değil. Bir aile ya da akrabalık ilişkisinin varlığı inandırıcı bulunmadı. Davetiyeniz onaylanmadı ya da kanıtlanmadı. Talep edilen vize ile tatil bilgileriniz uyuşmuyor" ibareleri yer alıyor.