X sosyal medya platformu, yapay zeka desteğiyle müstehcen içerikli kelimelere erişim engeli uygulama konusunda Meta ve TikTok’un gerisinde kalıyor.

Vice'ın haberine göre, araştırmacılar son dönemde ‘çıplaklık’ barındıran içeriklerin sosyal medya aracılığıyla internet ortamında daha fazla yayılmaya başladığı konusunda uyarıda bulunuyor.

X, ‘ÇIPLAKLIK’ SANSÜRÜNDE ZAYIF KALDI

Bir grup araştırmacı tarafından yapılan denemelerde ‘soyunma’ kelimesi TikTok’da aratıldığında öne çıkanlar ve videolar kısmında herhangi bir veriye rastlamadı.

Araştırmacılar denemelerin devamında X üzerinden aynı kelime taraması yaptıktan sonra karşılarına 20 bin takipçiye sahip müstehcen içerik üreten bir onaylanmış hesabın çıktığını belirtiyor.

WhatsApp'tan yeni özellik: Sohbetlerinize özel temalar geliyor WhatsApp'tan yeni özellik: Sohbetlerinize özel temalar geliyor

TikTok’da müstehcen içerikli kelime aramalarının topluluk kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle hiçbir listeleme yapılmazken, X’ten aynı aramalar yapıldığında müstehcen içerikli birçok hesabın listelendiği görülüyor.

Araştırmacılar konu hakkında X’ten bilgilendirme talep ettiklerinde ise herhangi bir cevap alamadıklarını ifade ediyor.

Açık kaynaklardan elde edilen bilgilere göre birçok kullanıcı yapay zeka desteğiyle müstehcenlik sansürünün uygulanmamasından şikayetçi.