Türkiye vatandaşı olabilmek için yabancılar artık sınır tanımıyorlar. Türkiye'den vatandaşlık alabilmek için farklı farklı formüller üretiyorlar. Bu formüllerden biri, 3 yılın sonunda vatandaşlık hakkı kazanıldıktan sonra devreye giriyor.

Haberglobel'de yer alan habere göre, 18 yaşından küçük çocukları ile vatandaşlık aldıktan sonra sadece tapu harcı ile yakın akrabalara Türk vatandaşlığının önü açılıyor. Vatandaşlığı alırken üç yıl doldurduktan sonra zaten tamamen Türk vatandaşı oluyor.

MİT o kişinin Türkiye'ye getirilmesini sağladı MİT o kişinin Türkiye'ye getirilmesini sağladı

HÜLLE YOLUYLA VATANDAŞLIK

İkinci kişi de aynı ev üzerinden üçer yıl arayla farklı farklı kişileri vatandaş oluşturuluyor. Türk vatandaşı olmak isteyen yabancı uyruklu kişiler konut satın alarak Türk vatandaşlığına hak kazanabiliyor. Yabancı uyruklu kişinin vatandaşlık alabilmesi için aldıkları konutun en az 3 yıl o kişinin adına kayıtlı kalması gerekiyor.

3 yılın sonunda vatandaşlık almaya hak kazanan kişiler, konutu yakınlarına satarak başka kişilerin vatandaşlık almasına aracılık ediyor. Yabancı uyruklu kişinin en az 400 bin dolar karşılığında bir mülk satın alması gerekiyor. Alınan konuta 3 yıl satılamaz şerhi düşülüyor.

3 yılın sonunda Türk vatandaşlığı almaya hak kazanan kişiler, konutu yakınlarına satarak başka kişilerin vatandaşlık almasına aracılık ediyorlar. Bu formül en çok 18 yaşından büyük çocukların vatandaşlık kazanması için kullanılıyor.

Bunların önüne geçilmesi için önlemler alınmalı çünkü bir hülle var burada. Bankaya yatırılan 400 bin dolar tapu işlemlerinden sonra evi alan akrabanın hesabına geri gönderiliyor, yani sadece tapu harcı karşılığında bir başka yabancı uyruklu kişi vatandaşlık işlemleri resmen başlamış oluyor.

Editör: Duha Sena Oskay