Çin'deki yapay zeka firmalarından Super Brain, "hayalet bot" isimli, ölülerin ses ve görüntülerinin aktarılabilecği bir yapay zeka uygulaması hayata geçirdi.

Dördüncü kez ertelendi:Astronotlar günlerdir Dünya'ya dönemiyor Dördüncü kez ertelendi:Astronotlar günlerdir Dünya'ya dönemiyor

Super Brain'in kurucusu Zhang Zewei, "Yapay zeka teknolojisi söz konusu olduğunda Çin dünya çapında lider. Çin'de bu programlara ihtiyacı olan çok sayıda kişi var. Bu da bize avantaj sağlıyor" dedi.

Yaptıkları işin birçok kişinin duygusal ihtiyacını karşıladığını söyleyen Zhang, "Birinin dijital versiyonu, bedeni kaybolduktan sonra bile sonsuza kadar var olabilir" ifadelerini kullandı.

Şirketten yapılan açıklamada, geliştirilen bu teknolojinin fiyatının 10 bin ve 20 bin yuan (yaklaşık 41 bin 400 TL ila 82 bin 800 TL) arasında değişen fiyatları olduğunu ve herhangi bir kişinin 20 gün içinde avatarının yaratılabileceği belirtildi.

ÖLEN OĞLUYLA KONUŞTU

Firmanın potansiyel müşterileri arasında ölen kişilerin yakınları, çocuklarıyla vakit geçiremeyen ebeveynler ve hatta eski sevgilisinin avatarını yaptıran kişiler var. Bunlardan birisi de oğlu Şunamo'yu 22 yaşında kaybeden baba Seakoo Wu.

Super Brain'le ortak çalışarak avatar hazırlatan Seakoo, oğlunun mezarını ziyaret ettiğinde cep telefonunu çıkararak Şunamo'nun avatarının konuşmasını dinliyor. Telefondan gelen robotik ses babaya, "Benim yüzümden her gün büyük acılar çektiğini, kendini suçlu ve çaresiz hissettiğini biliyorum. Bir daha asla yanına gelemeyecek olsam da ruhum halen bu dünyada, hayat boyunca sana eşlik edecek" şeklinde konuşuyor.