İngiltere'nin başkentine yapılacak bir nükleer saldırıdan saklanmak için en güvenli yer ortaya çıktı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve şimdi de İsrail ile Hamas arasındaki savaş nedeniyle son 18 ayın büyük bir bölümünde dünya Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğindeydi. İran'ın Orta Doğu'daki kaosu büyük ölçüde etkilediği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in herkesi nükleer füzelerle tehdit etmeye niyetli göründüğü düşünüldüğünde, İngilizlerin kırmızı düğmeye basılması halinde nereye kaçmaları gerekebileceğini düşünmeleri için bundan daha iyi bir zaman olamazdı.

Şimdi de Google'ın Yapay Zeka yazılımı Bard, Londra'nın bir saldırının ana hedefi haline gelmesi durumunda gidilebilecek en güvenli yeri ortaya çıkardı. Bard, İngilizlerin gitmeyi düşünmesi gereken dört yer seçti: Orkney Adaları'ndaki Kirkwall, Shetland Adaları'ndaki Lerwick, Galler'deki Anglesey ve İngiltere'deki Cornwall.

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı

Daily Star'ın soru sorduğu Google'ın Yapay Zeka yazılımı Bard, "Kirkwall, İskoçya kıyılarında yer alan Orkney Adaları'nın en büyük şehridir. Orkney Adaları nispeten uzak ve düşük nüfus yoğunluğuna sahip olduğundan nükleer bir saldırıda hedef alınma olasılığı daha düşüktür. Lerwick, Orkney Adaları'ndan daha kuzeyde yer alan Shetland Adaları'nın en büyük şehridir. Shetland Adaları da nispeten uzaktır ve nüfus yoğunluğu düşüktür" şekilinde yanıtladı.

Birleşik Krallık şu anda birilerinin nükleer füze fırlatması tehdidi altında değil, ancak böyle bir durumda nereye gidileceğini bilmekte her zaman fayda var. Bard ayrıca, Snowdonia, Brecon Beacons ya da Pembrokeshire Coast ulusal parklarından birine giderek daha yüksek bir yer aramak gibi çok özel nedenlerle gidilecek daha büyük alanlarla ilgili bazı ipuçları verdi.

Bard ayrıca,"Eğer kırsal bir bölgedeyseniz, bulunabileceğiniz en iyi yer bir bodrum katı ya da başka bir yeraltı sığınağıdır. Şehirdeyseniz, en iyi yer metro istasyonu ya da yeraltı otoparkı gibi merkezi bir konumdur"dedi

Editör: Duha Sena Oskay