Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada “Milletimizin sahibi olacaksınız. Türkiye Milleti’nin de sahibi sizler olacak ve gelecekte sizler yöneteceksiniz” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerinde sosyal medyadan ve bir çok siyasi tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Yenilik Partisi Sözcüsü Çifçi'de konu ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklama şu şekilde:

CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir

"Sayın Bahçeli’nin “Türkiye Milleti” ifadesini kullanması kamuoyunun dikkatinden kaçmamış ve eleştirileri beraberinde getirmiştir.

“Türkiye Milleti” ile “Türk Milleti” arasında, Sevr Antlaşması ile Lozan Antlaşması arasında olduğu gibi devasa anlam ve içerik farkı bulunmaktadır. “Türkiye Milleti” ifadesiyle, farklı etnik ve dinsel kimlikler ve esas olarak “Ümmet” kimliğine tekabül eden bir anlayış, “Türk Milleti” ifadesiyle ise Türk kimliğine dayanan bir “ulus devlet“ anlayışı kastedilmektedir.

Son günlerde siyasal İslamcı iktidarın “yeni bir Anayasa” söylemi ile vücut buldurulmaya çalışılan “Türkiye Milleti” anlayışının,Sayın Bahçeli’yi etkilemiş olabileceği değerlendirmelerine rastlanılmaktadır.

Biz ise Sayın Bahçeli’nin bir dil sürçmesi yaşamış olduğunu düşünmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak: HABER MERKEZİ