Bilim ve Teknoloji

Yerli otomobil Ampero görücüye çıktı

Türkiye'nin ikinci yerli elektrikli otomobili "Amperino" tanıtıldı.

Türkiye'nin TOGG'dan sonra ikinci yerli elektrikli otomobili Amperino, görücüye çıktı.

Milliyet'in aktardığına göre, Amperino hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven, "Fabrikamız Bursa’da. Şu anda Amperino görücüye çıktı. Lansmanımızı bugün yapıyoruz. Amperino’nun tamamıyla yerli Türkiye’deki ikinci elektrikli araç olması en dikkat çekici özelliği. Mikro mobilite sınıfındayız. 90 kilometre maksimum hıza ulaşıyor. Şarj menzili 180 km olmak üzere 3 kişilik, 370 litre bagaj hacmine sahip.Arkadan çekişli, arka tarafında tekerleklerde teker içi iki motoru bulunan bir araç olduğundan bahsedebiliriz" dedi.

Amperino için belirli bir fiyat vermeyen Canseven, "Yoyo gibi ya da başka elektrikli araçların sektörde satışlarına baktığımızda rakamlar 600 bin TL civarında. Biz de onlara benzer bir sınıfta olduğumuzu düşünürsek o fiyatlandırmaya yakın bir çevrede olacağımızdan bahsedebiliriz. Bizim şu anki aşamada bir fiyat çalışmamız yok" ifadelerini kullandı.

2024 yılında 10 aracın piyasaya sürüleceğini belirten Canseven, "2025 yılı itibarıyla seri üretim planları var. Şu anki lansmanını yaptığımız aracın gerekli altyapısını hazırlayıp test arabası olarak teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.