İstanbul Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'ne maskeli 2 saldırgan tarafından düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklama geldi.

Kaçak Rus okullarına kapatma kararı Kaçak Rus okullarına kapatma kararı

Saldırı sonrası emniyet güçlerinin kapsamlı bir çalışma başlattığını aktaran Yerlikaya, 30 ayrı adrese baskın düzenlendiğini ve şu ana kadar 47 şahsın gözaltına alındığını bildirdi. 

Yerlikaya, "Kiliseye saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Cinayet zanlısı her iki kişi de yakalandı. Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" dedi.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Medeniyetimizin baş tacı İstanbul'umuz farklı dinlere mezheplere Asırlardır ev sahipliği yapmaktadır yapmaya da devam edecektir. Biz Türkiye'nin huzuru diyoruz ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara teröristlere ve onların işbirlikçilerine ulusal olsun uluslararası olsun suç odaklarına birlik ve beraberliğimize kast edenlere asla ama asla göz açtırmayacağız. Hayatını kaybeden vatandaşımıza ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum ve son olarak başta bölücü tören örgütü olmak üzere terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayinine maskeli 2 saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıdan hemen sonra maskeli iki kişi ayin sırasında kiliseye girerek ateş açtı. Kilisede bulunan kişilerin kendilerini korumak içini kendini yere attığı öne sürüldü.

Saldırıda ayine katılanlar arasında bulunan bir kişi hayatını kaybetti.