İngiltere'de evlerine 18 yıl boyunca hangi şirketten sağlandığını bilmedikleri doğalgaz için ödeme yapmayan 44 yaşındaki Lee Haynes ve 45 yaşındaki Jo Woodley çiftine 18 yıl sonra 11 bin sterlinlik fatura geldi.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, 2005 yılında Staffordshire kentinin Tamworth kasabasına taşınan çift, zaman içinde yetkili organlarla defalarca irtibat kurmalarına rağmen gaz tedarikinden kimin sorumlu olduğu teyit edilemedi ve kendilerine pek çok kez beklemeleri söylendi.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

Çifte tam 18 yıl sonra 11 bin sterlinlik (Yaklaşık 375 bin TL) bir fatura fatura geldi. Lee basına yaptığı açıklamada, "Çok garipti. Aniden yüklü bir fatura gelmesinden dolayı endişelendik, fakat gazımızı kimin sağladığını bulmak için gerçekten çok uğraşmıştık. Mart ayında, gaz tedarikçilerinden bazılarına tekrar bir mektup yazdık ve sonunda birileri, eve gelen elektrik şebekesini kontrol etmek istediklerini söyledi. Üç ay sonra da bu şok edici mektup geldi. Mektupta 2005-2023 yılları arasındaki gaz kullanımı için yaklaşık 11 bin sterlin borçlu olduğumuz belirtiliyordu" dedi.

Öte yandan gazı gerçekte kimin tedarik ettiği konusu hala bilinmezken, çiftin ödeme yapması için 30 gün süre tanındı.