Magazin

Yıllar sonra görüntülendi: Hastalıkla savaşıyor

Stiff Person Sendromu'na (katı kişi sendromu) yakalan dünyaca ünlü şarkıcı Celine Dion, dört yıl sonra ilk kez görüntülendi.

Stiff Person Sendromu teşhisi aldıktan sonra gözlerden uzak bir yaşam süren Celine Dion, yaklaşık dört yıl sonra ilk kez görüntülendi. 

55 yaşındaki sanatçı, büyük oğlu René-Charles, ikizleri Eddy ve Nelson'la birlikte Vegas Golden Knights-Montreal Canadiens hokey maçına gitti.

Las Vegas'taki T-Mobile Arena'da oynanan karşılaşmayı takip eden Celine Dion, mücadele sonrası soyunma odasını ziyaret edip poz verdi ve bu kareleri sosyal medya hesabındsan paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Dünyaca ünlü şarkıcı Celine Dion, geçtiğimiz aralık ayında nadir görülen bir nörolojik rahatsızlık olan Stiff Person Sendromu'na (katı kişi sendromu) yakalandığını öğrenmişti. Tedavisi bulunmayan hastalığı sebebiyle konserlerini iptal edip tedavisine odaklanan 55 yaşındaki sanatçı, yaklaşık dört yıl sonra ilk kez görüntülendi.

Mart ve Nisan 2022'de kas spazmları yüzünden Kuzey Amerika'daki bazı programlarını iptal eden Celine Dion, Avrupa turnesini de sağlık sorunu nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığını duyurmuştu. Aralık 2022'de Instagram hesabı üzerinden takipçileriyle dertleşen üç çocuk annesi şarkıcı, gözyaşları içinde Stiff Person Sendromu'na yakalandığını açıkladı.

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuştuğunu anlatan, kendisinin ve ailesinin hastalıkla ilgili ayrıntıları yeni yeni öğrendiğini dile getiren sanatçı, "Şimdi biliyoruz ki bu hastalık benim mücadele ettiğim bazı kas spazmlarına yol açıyor. Bunu söylemek canımı yakıyor ama yaşadığım rahatsızlık Avrupa turnesine hazır olamayacağım anlamına geliyor. Kaslarımı güçlendirmek için spor hekiminin yardımıyla çalışıyorum. Önümde mücadele etmemi gerektiren bir süreç var. Tek bildiğim şey şarkı söylemek. Hayatım boyunca hep yaptığım ve yapmayı en sevdiğim şey. Sizi, sizin için sahnede olmayı o kadar özledim ki. Sahnede her zaman yüzde 100'ümü veririm, ama şu anda durumum buna izin vermiyor" demişti.