New York Belediye Başkanı Eric Adams, New York Sosyal Hizmetler Yasası'nı ihlal ettikleri iddiasıyla Teksas'tan New York'a göçmen taşıyan 17 ulaşım şirketine tazminat davası açtı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, New York Yüksek Mahkemesi'ne sunulan dosyada Adams, otobüs şirketlerinin bakıma muhtaç göçmenleri "bilerek" Teksas'tan New York'a getirdiğini ve bunun da yasanın "(muhtaç bir kişiyi) kamuya yük yapmayı" yasaklayan bölümünü ihlal ettiğini söyledi.

Teksas Valisi Greg Abbott'un "sosyal hizmetleri zora sokmak amacıyla" onbinlerce göçmeni şehre taşımak için "plan" uyguladığını iddia eden Adams, bunun siyasi bir taktik olduğunu savunarak, adı geçen 17 sanıktan New York'a getirilen ve daha sonra getirilecek kişilerin bakım masrafları için "en az 708 milyon dolar" talep etti.

ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi

33 bin 600'den fazla göçmenin New York'a habersiz geldiğini ve şehri insani krize sürüklediğini belirten Adams videolu mesajında, "New York şehri bu insani krizi yönetmek için üzerine düşeni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ancak Teksas eyaletinin pervasız siyasi oyunlarının maliyetini tek başımıza karşılayamayız" dedi.

Davada adı geçen ulaşım şirketleri ise şunlar:

"Buckeye Coach, Cardigan Tours, Classic Elegance Coaches, Coastal Crew Change Company, Ejecutivo Enterprises, El Paso United Charters, Garcia and Garcia Enterprises, JY Charter Bus Inc, Lily's Bus Lines, Mayo Tours, Norteno Express, Roadrunner Charters, Southwest Crew Change Company, Transportes Regiomontanos, VLP Charter, Windstar Lines ve Wynne Transportation."

NE OLMUŞTU?

FBI, New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası sırasında Türkiye’den yasa dışı bağış alıp almadığı konusunda soruşturma başlatmıştı.

FBI tarafından New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın 2021’deki seçim kampanyasının, Brooklyn’deki bir inşaat şirketi ve Türk hükümetiyle, kendi adına siyasi katkıda bulunmak amacıyla başka birisinin parasını yasa dışı olarak kullanma yoluyla, iş birliği yapıp yapmadığı soruşturulmuştu.

Soruşturma kapsamında evinde arama yapılan Eric Adams’ın seçim kampanyası bağış sorumlusu Brianna Suggs, 2017 yılından bu yana Eric Adams için çalışıyordu. 2021 yılında Adams’ın başarılı seçim kampanyası sürecinde 18 milyon dolardan fazla bağış toplamayı başaran Suggs, kamu yolsuzluğu soruşturması kapsamında sorgulanmıştı.