ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi

ABD merkezli sağlık kurumu NYU Langone Health, yüksek voltajlı elektrik çarpmasından sağ kurtulan 46 yaşındaki adama dünyanın ilk "tam göz" ve "kısmi yüz" naklininin gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Haziran 2021'de yüksek voltajlı hatlarda bakım işçisi olarak çalışırken yüzü yanlışlıkla elektrik taşıyan bir kabloya değen ve 7 bin 200 voltluk ölümcül bir elektrik çarpmasından sağ kurtulan Aaron James adlı kişinin sol gözü, dirseğin üstünden sol kolu, tüm burnu ve dudakları, ön dişleri, sol yanak bölgesi ve kemiğe kadar çenesi olayda ciddi biçimde yaralanmıştı.

27 Mayıs 2023 tarihinde Aaron James'e tek bir donörden sol gözün tamamı ve yüzün bir kısmı nakledildi. James'a nakledilen tam gözün henüz görüp göremeyeceğini bilmediklerini belirten doktorlar, "Nakledilen sol gözde, gözün arka kısmında ışığı alan ve görüntüleri beyne gönderen retinaya, doğrudan kan akışı da dahil olmak üzere olağanüstü sağlık belirtileri görüldü" ifadelerine yer verdi.

NYU Langone Health açıklamasında, "27 Mayıs'taki ameliyat yaklaşık 21 saat sürdü ve Yüz Nakli programı Direktörü Dr. Eduardo D. Rodriguez ve Prof Helen Kimmel liderliğindeki 140'tan fazla cerrah, hemşire ve diğer sağlık çalışanından oluşan bir ekip katıldı" dedi.