Rusya, yumurta fiyatlarındaki önemli artış ve azalan stoklar nedeniyle önümüzdeki yılın ilk yarısı için 1.2 milyar yumurtaya uygulanan ithalat vergilerinin geçici olarak kaldırıldığını açıkladı. 

Moskova'daki ekonomi bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu muafiyetin 1 Ocak - 30 Haziran tarihleri arasında geçerli olacağı ve iç yumurta piyasasını istikrara kavuşturmanın amaçlandığı belirtildi.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

Bakanlık, gümrüksüz ithalata "dost" olarak nitelendirilen ülkelerden izin verileceğini belirtirken, Ukrayna'daki çatışmaya müdahil olması nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulamayan ülkelere atıfta bulundu.

Açıklamada, "İçinde bulunduğumuz yıl içinde yumurta fiyatları yüzde 40'ın üzerinde artış göstererek son zamanlarda Moskova'daki bazı süpermarketlerde gözle görülür kıtlıklara yol açtı. Fiziksel mağazalardaki kıtlığa rağmen, yumurtalara çevrimiçi platformlar aracılığıyla hala yaygın bir şekilde erişilebiliyor ve tüm perakende satış noktalarında kıtlık yaşanmıyor" denildi.

Öte yandan, Rusya'nın güneyinde yer alan Belgorod kentinde bu fiyat artışlarının etkisi hissedilirken, tüketiciler 150 rubleyi (1,67 $) aşan süpermarket fiyatlarından önemli ölçüde daha düşük olan 65 rubleye (0,72 $) 10 yumurta satın almak için markette sıraya girdi.