Doğu Akdeniz ve Ege bölgesindeki Türkiye'nin çalışmalarına atıf yapan Yunan haber sitesi Pentapastagma ilginç bir iddia paylaştı. 

Haberin içeriği ise şöyle:

Türkiye Ege ve Doğu Akdeniz'de ne arıyor?

Türkiye, Yunanistan'a olası topyekun ve uzun süreli bir şantaj/savaş için cephanelik hazırlığı yapıyor.

Türk yetkililerin son açıklamalarının ve son aylardaki olayların gidişatının dikkatle okunması, özellikle Girit'in güneyindeki sahalarla ilgili olarak Yunanistan ile Türkiye arasında yakın gelecekte bir çatışma riskini artırdı.

ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi

Türkiye'nin çatışmaya doğru gitmesi durumunda ciddi sonuçların beklenmesi muhtemel. Ancak Erdoğan'ın söylemi, çıkarları ve ideolojisi, Ankara'nın özellikle ABD ile bu risklerle yüzleşmeye istekli olabileceğini gösteriyor.

Ankara Hazırlanıyor

Türklerin söylemleri, Arnavut ve Üsküplülerin Yunanistan'a yönelik planlı saldırıları, Ankara'nın BRICS'e girme niyeti, Suriye ve Irak'ta Kürtlere karşı tutumu önümüzdeki dönemdeki gelişmelerin habercisi.

Erdoğan bizzat Yunanistan'ın Ege'deki eylemlerinin gerilimin tek kaynağı olmadığını açıkça ifade etti.

ABD'nin Erdoğan ve Netanyahu'ya yönelik bölgedeki politikası, Doğu Akdeniz'deki diğer ülkelere yönelik şüpheli planları, Avrupa'daki Türk diasporasının ve Mısır'daki Müslüman Kardeşler'in kontrolü, terörün derinliğini ve yüksekliğini gösteriyor. Ankara'yı hazırlıyor, gerisi yeşil atların otladığı yemyeşil çayırlarda geçen yeşil hikayeler.

Editör: Ömer Faruk Altın