Çin'deki Nankai Üniversitesi'ndeki bilim insanları, değişen dış sıcaklık dönemlerinde vücut sıcaklığının tam gün termoregülasyonunu sağlayan mikrofiber bazlı bir meta-kumaş geliştirdi.

Esnek bir güneş pili ve elektronik bir cihaz kullanılarak tasarlanan kıyafet, vücudun ortam sıcaklığındaki değişikliklere uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

Bilim insanları farelerin duyma yetisini normalüstüne çıkardı Bilim insanları farelerin duyma yetisini normalüstüne çıkardı

Bu sistemin geleneksel kıyafetlerle birleştirilebileceğini söyleyen bilim insanları, sistemin kıyafetlere eklenmesi durumunda cihazın 10,1 santigrat derece soğutma ve aynı zamanda vücut sıcaklığına göre 3,2 santigrat derece fazladan sıcaklık sağlayabileceğini aktardı.

Sadece 12 saatlik güneş ışığıyla 24 saatlik kullanım olanağı sunan yeni teknoloji, dün Science bilimsel dergisinde yayımlanan "Self-sustaining personal all-day thermoregulatory clothing using only sunlight" (Yalnızca güneş ışığı kullanarak kendi kendine yeten ve tüm gün kullanılabilen kişisel ısı düzenleyici kıyafet) başlıklı makalede yayımlandı.