İddiaya göre, Hakkari'de bir zincir marketteki çalışanlar "çikolata çaldığı" gerekçesiyle bir çocuğu depoya kilitledi.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin, kent merkezinde bulunan bir zincir markette bir çocuğun "bir çikolata yüzünden market deposuna kilitlendiğini" iddia etti.

Çocuğun depodaki halini ve masanın üstünde çaldığı iddia edilen 2 adet çikolatanın da göründüğü fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Tekin, "Hakkari’de 3 harfli zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için 2 saat boyunca depoya kapatmış. Sonra babasına haber veriyorlar. Babası markete gelince çocuğunun depoya kapatıldığını görüyor. Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban ederiz. Bu zincir marketin yetkilileri babadan ve bu çocuktan özür dileyip, yaptıkları bu utanç davranışın farkına varmazlarsa, ismini açıklar, oradan alışveriş yapılmaması yönünde protesto kampanyaları başlatacağız" dedi.

Kaçak Rus okullarına kapatma kararı Kaçak Rus okullarına kapatma kararı

SORUŞTURMA AÇILDI

Olayın ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, "Market yetkilileri ve eylemde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında 'çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verdi.