Keşfedilen tapınağın kalıntıları üzerinde kazı yapan araştırmacılar, yapının Hıristiyanlık öncesi ibadet için kullanılmış olabileceğini ya da bir "kült evi" olabileceğini de söylüyor.

İngiltere'nin en önemli tarihi alanlarından biri olduğu bilinen Sutton Hoo bölgesinde, arkeologlar daha önce olağanüstü hazinelerle dolu bir mezar odası ve İngiliz tarihinde devrim yaratan bir Anglo-Sakson kraliyet mezarlığını ortaya çıkarmıştı.

Suffolk İlçe Konseyi, keşfedilen yapının 5. ila 8. yüzyıl İngiltere arkeolojisinde büyüklüğü ve karmaşıklığı bakımından benzersiz olduğunu söyledi.

Kufi ne anlam taşıyor? Duman'ın yeni şarkısının ismi Kufi'nin Türkçedeki karşılığı Kufi ne anlam taşıyor? Duman'ın yeni şarkısının ismi Kufi'nin Türkçedeki karşılığı

İngiliz Profesör Christopher Scull, tarihi yapıya ilişkin şunları kaydetti:

"Rendlesham'daki kazıların sonuçları, Doğu Anglia krallarının gücü ve zenginliği ile yönettikleri toplumun sofistikeliğinden canlı bir şekilde bahsetmektedir. Tapınak ya da kült evi, erken dönem İngiliz toplumunun temelini oluşturan Hıristiyanlık öncesi inançların bir kraliyet bölgesinde uygulandığına dair nadir ve dikkate değer kanıtlar sunmaktadır. Kendine özgü ve sağlam temelleri, 10 metre uzunluğunda ve beş metre genişliğindeki binalardan birinin boyutuna göre alışılmadık derecede yüksek ve sağlam inşa edildiğini, dolayısıyla belki de özel bir amaç için inşa edildiğini göstermektedir. İngiltere'nin başka yerlerinde tapınak veya kült evi olarak görülen yapılara çok benzemektedir, bu nedenle Doğu Angles'in ilk kralları tarafından Hıristiyanlık öncesi ibadet için kullanılmış olabilir."

Bu yaz yapılan kazılarda, tapınak da dahil olmak üzere üç yeni ahşap binanın temelleri ortaya çıkarıldı. Ayrıca, 7. yüzyıla ait metal işleme kanıtları, tarihi bilinmeyen iki mezar ve Neolitik, Tunç Çağı, Demir Çağı ve Roma dönemlerine ait daha erken yerleşim ve faaliyet kanıtları da tespit edildi.

Suffolk İlçe Konseyi üyesi Melanie Vigo di Gallidoro, "Bu yılki bulgular, Rendlesham arkeolojisinin uluslararası önemini ve erken İngiltere hakkındaki bilgilerimiz açısından temel önemini teyit eden üç sezonluk saha çalışmasını tamamlıyor. Projede yer alan herkes, birlikte kayda değer bir şey başarmış olmanın gururunu yaşayabilir" dedi.

Belediye, kazıların tamamlandığını, buluntuların analiz edilmesi için çalışmaların halihazırda devam ettiğini ve sonuçların önümüzdeki yıl açıklanacağını duyurdu.