Kültür/ Sanat

2023'ün en kötü dizileri açıklandı

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes, yılın kötü dizilerini açıkladı.

2023'ün en kötü dizileri belli oldu.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes verilerine göre, listenin 10'uncu sırasında Hulu'nun Charles Dickens uyarlaması Great Expectations yer aldı. Gizemli bir hayırseverin yardımıyla lüks bir hayata sürüklenen yetim Pip'i merkeze alan dizi, eleştirmenlerden 100 üzerinden 43, izleyicilerdense 38 puan alabildi.

CBS dizisi True Lies ise, eleştirmenlerden 42, izleyicilerdense 48 puan alarak listenin 9'uncu sırasına yerleşirken, bir aile cinayetinin ardından öldüğüne inanılan kızını aramaya çıkan kanun kaçağı bir silahşörü konu alan 1966 yapımı Western filmine dayanan Django, eleştirmenlerden 100 üzerinden 40 puan alarak 8'inci sırada yer aldı.

Mindy Kaling'in yönettiği Scooby Doo serisinin spinoff'u Velma ise, eleştirmenlerden yüzde 39, izleyicilerdense yüzde 7 gibi çok düşük bir puan alarak 7'nci olurken, İspanyol dizisi Muted, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden 33 puan alarak 6'ncı oldu.

Fox dizisi eleştirmenlerden 100 üzerinden 29, izleyicilerdense 31 puan alan Alert: Missing Persons Unit da 5'inci, Netflix'in çok izlenen dizilerinden biri olan Obsession, eleştirmenlerden sadece 25, seyircilerdense 29 puan alarak 4'üncü oldu.

Bruce Wayne'in öldürülmesinden sonra Batman'siz kalan Gotham'ı merkeze alan Gotham Knights dizisi ise, listenin 3'üncü sırasında yer alırken, Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson'ın sansasyon yaratan dizisi The Idol, eştirmenlerden 100 üzerinden sadece 19 puan alarak listenin ikinci sırasında yer aldı.

Antik dönem hükümdarını siyah bir oyuncu olan Britanyalı yıldız Adele James'in canlandırması nedeniyle Mısır'da şiddetli bir tepkiyle karşılaşan Netflix'in tartışmalı belgesel draması Kraliçe Kleopatra (Queen Cleopatra), ise listenin başında yer alarak 2023'ün en kötü dizisi ünvanını aldı.