Wall Street Journal'ın aktardığına göre, 2018 yılında Xiaolang Zhang adlı Çinli bir Apple çalışanı, otonom sürüş programıyla ilgili ticari sırları çaldığı gerekçesiyle California’dan Pekin’e gitmek üzere havalimanına geldiğinde ABD’li ajanlar tarafından yakalandı. 

FBI ve diğer kurumlar şimdi ise, Çin'in yalnızca ticari sırları çalmak yerine, daha önce mümkün olmayan bir ölçekte Amerikalılar hakkında veri toplamak ve depolamak için yapay zekayı kullanabileceğini iddia etti.

FBI Direktörü Christopher Wray yaptığı açıklamada, Çin’in yıllar içinde bir dizi önemli kişisel veri hırsızlığına karıştığını ve bilgisayar korsanlarını desteklemek için yapay zeka kullanıyor olabileceğini söyledi. Wray “Şimdi kendi teknolojimizi bize karşı kullanıyorlar ve operasyonlarını geliştirmek için yapay zeka üzerinde çalışıyorlar” dedi.

Çinli istihbarat görevlilerinin Amerikalı casusları tespit edebilmek için yıllardır tıbbi kayıtları ve pasaport bilgileri dahil birçok kişisel bilgiyi çaldığına inan ABD'li yetkililere göre, çalınan pasaport bilgileri, Çin’in ABD’li hükümet yetkililerinin seyahatlerinin izlenmesine yardımcı oluyor.

Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

Ulusal Güvenlik Ajansı'nın eski danışmanlarından Glenn Gerstell, "Çin, neredeyse her Amerikalı hakkında, sağlık kayıtlarından kredi kartlarına, pasaport numaralarından ebeveynlerinin ve çocuklarının ad ve adreslerine kadar uzanan bir veri tabanı oluşturmak için yapay zekayı kullanabilir. Korkunç bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıyayız” dedi.

 ÇİN İDDİALARI REDDETTİ

ABD’nin teknolojilerine sızma iddialarını şiddetle reddeden Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD'nin dünyadaki en büyük bilgisayar korsanlığı imparatorluğu ve küresel siber hırsız olduğunu söyledi.