Rusya ile olası bir çatışmaya karşı harete geçen Almanya'nın bu kapsamda on binlerce Alman askerini konuşlandırılmayı planladığı ortaya çıktı.

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

2024'te NATO ile Rusya arasındaki gerilimin tırmanma ihtimalinin olduğunu yazan Alman basınından Bild gazetesi, Almanya silahlı kuvvetlerinin (Bundeswehr) Rusya'nın saldırısına karşı hazırlık yaptığını söyledi.

"Bundeswehr, Putin saldırısına hazırlanıyor" başlıklı haberde, bu kapsamda on binlerce Alman askerinin konuşlandırılacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bundeswehr, Rusya'ya karşı silahlı çatışmaya hazırlanıyor. Bu, gizli bir belgeden ortaya çıktı. NATO ile Rusya arasında şubat ayından itibaren olası bir gerginlik yaşanabilir."

Ayrıca, söz konusu belgenin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nasıl ilerleyeceği ve NATO'nun kendisini nasıl savunması gerektiğini "adım adım, ay ay özetleyen bir eğitim senaryosu" olduğu bilgisi de verildi.

NATO YALANLADI

Konuya ilişkin açıklama yapan NATO, Rusya ile çatışmaya yönelik "gizli plan" hakkında haber yayınlayan Bild'i yalanladı.

Askeri ittifakın Stratejik İletişim Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Janis Sarts, materyalin, gazetecilere sunulan olası tatbikat senaryosuna dayandığını anlattı.

Sarts, "Bild, belirli bir bölgedeki askeri yetenekleri test etmek için her zaman hayali bir durumu temsil eden bir eğitim senaryosu aldı" dedi.