The Wall Street Journal (WSJ), Rus paralı asker grubu Wagner’in İsrail’le Lübnan sınırında çatışan Hizbullah'a SA-22 hava savunma sistemi göndermeyi planladığını söyledi.

WSJ'nin ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, Wagner’in Hizbullah’a göndermeyi planladığı SA-22 sisteminde uçaksavar füzeleri ve hava savunma silahları bulunuyor. Yetkililerin verdiği bilgilere göre, Wagner ve Hizbullah arasındaki görüşmeler ABD tarafından izleniyor ve bu sistemin Hizbullah’a sağlanması büyük bir endişe kaynağı olarak görülüyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Adrienne Watson, WSJ’nin haberinin endişe verici olduğunu belirterek, "Rusya’nın İsrail’e yönelik korkunç terör saldırısı sebebiyle Hamas’ı kınamayı reddettiğini biliyoruz; yakın zamanda Hamas yetkililerini Moskova’da ağırladılar. Bu, Rusya’nın Ukrayna’da zulüm yaptığı bir zamanda oluyor" dedi.

WSJ'nin aktardığına göre, ABD istihbarat raporları hakkında bilgi sahibi bir kişi, Rus SA-22 hava savunma sisteminin Suriye’ye de sağlandığını ve sevkiyat geçerse Devlet Başkanı Beşar Esad’ın fikir birliği ile Hizbullah’a gönderilebileceğini ifade etti.

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

Rusya Büyükelçiliği ise iddialara ilişkin açıklama yapmayı reddetti.