Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni etiket yönetmeliğinin 2024'ün ilk gününden itibaren yürürlükte olacağını açıkladı. 

Bakan Bolat, yeni etiket yönetmeliği kapsamında lokanta, kafe ve pastanelere gidenlerin, ısmarlayacağı yiyecek ve içeceğin fiyatın ne kadar olacağını artık mekana girmeden önce kapısında bulunan tarifelerden öğrenebileceğini ifade etti.

Bu tarifelerin anlaşılır ve okunabilecek büyüklükte olma zorunluğunun da bulunduğunu anlatan Bakan Bolat'a göre, vatandaşlar restoran, kafe ve pastanelerde ne ısmarlarsa kaç lira ödeyeceğini bilerek içeriye girecek ve belirsizliklerle, tartışmalar ortadan kalkacak.

DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı

Bolat konuya ilişkin açıklamasında, "Keyfilik yaşanıyor, menülerde fiyat yazmıyor, hesaplarda itilaf çıkıyor, huzursuzluk hakim. 1 Ocak itibarıyla kafe, restoran, lokanta ve pastanelerde ürünlerin isimleri ve fiyatları kapının girişinde yer alacak. Bu yönetmelikle birlikte ürünlerin isim ve fiyatları kapının girişinde anlaşılır büyüklükte yer alacak. Daha medeni ve modern bir anlayış gelecek. Yeni etiket yönetmeliğiyle daha modern bir alım satım işlemi gerçekleştirilecek. Satıcı isteğine göre sık sık zam yapma gibi bir rahatlığında kavuşamayacak. Müşteri, onları görünce ister girer, ister girmez" dedi.