Bakan Ersoy, "Geleceğe Miras Aphrodisias "projesinin üçüncü toplantısını Aydın’da gerçekleştirdi. Ersoy, Aphrodisias Antik Kenti'ni gezip yetkililerden bilgi aldı. Anadolu’nun kültürel birikimi ile Roma Dönemi heykeltıraşlık yeteneğini tanıtan bir medeniyet mirası olan Aphrodisias’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Ersoy, Aphrodisias Antik Kenti’nin ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in fotoğrafları ile ölümsüzleştiğini söyledi. Kentte görülen kalıntıların büyük bölümü Roma dönemine ait olduğunu belirten Ersoy, “Kent tiyatrosu, Odeion’u, muazzam tetrapylon’u ile büyüleyici bir görünüm taşımaktadır. Aphrodisiaslılar kendilerini heykeltıraşlık sanatındaki ustalıklarıyla Roma dünyasına tanıttılar, bizde onların mirasını yapacağımız koruma çalışmaları ile tüm dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

Dünyanın ilk akıl hastanesi: Gevher Nesibe Gıyasiye ve Şifahanesi Dünyanın ilk akıl hastanesi: Gevher Nesibe Gıyasiye ve Şifahanesi

"ARKEOLOJİK KAZI BÜTÇELERİNİ ARTTIRACAĞIZ"

“Türkiye’de arkeolojik kazıların 12 aya yayılması projemizin kapsamını genişleteceğimizi ve yabancı bilim heyetleri tarafından yürütülen kazı çalışmalarımızı da ‘12 aylık kazı’ projemize dahil edeceğimizi duyurmuştuk” diyen Bakan Ersoy, “Söz konusu kazılarla ilgili koordinasyonu sağlamak üzere Türk bilim insanlarından birer ‘koordinatör’ görevlendirmesi işlemlerini de tamamladık. Halen 144 kazı ile yürütmekte olduğumuz 12 aylık kazı projemize yabancı heyetlerce yapılan kazıları da dahil ederek arkeolojik kazılarımızın hem bütçelerini hem de lojistiklerini tarihinde görülmemiş bir şekilde arttırıyoruz. Bu sayede arkeolojik alanlarımızdaki yapıları çok kısa sürelerde ayağa kaldırarak antik kentlerimize ve bulundukları bölgenin kültür ve turizm potansiyeline katma değer kazandıracağız” diye konuştu.