Araştırmacılar silah deposu ve el bombalarını, Pekin şehir merkezine yakınlığından dolayı turistler tarafından da en çok ziyaret edilen Çin Seddi'nin Badaling bölümünde keşfetti.

Çin Seddi'nin Pekin'e yakın tarafında benzer bir depo daha önce bulunmamıştı.

İzzet Günay kimdir? İzzet Günay kaç yaşında, nereli? İzzet Günay kimdir? İzzet Günay kaç yaşında, nereli?

Keşifte yer alan Pekin Arkeoloji Enstitüsü'nden Şang Heng, "İlk kez böyle bir silah deposu bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Bulunan bombaların büyük bir patlayıcı güce sahip olduğunu söyleyen Shang, ''Taşların ortasında barut doldurmak için yuvarlak bir delik bulunuyor. Bu delikler doldurulduktan sonra kapatılıp atılabiliyor. Bu sadece düşmana çarpmakla kalmıyor, aynı zamanda patlamaya da neden oluyordu'' dedi.

MUHAFIZLARIN MUTFAK EŞYALARI DA BULUNDU

Badaling'deki son kazılarda ayrıca, savunma kulelerinde duvar muhafızlarının günlük hayatına ışık tutan ateş çukurları, mutfak aletleri gibi eşyaların yanı sıra yanı sıra taş kale gibi savunma yapıları da ortaya çıkarıldı.

Ülkenin ulusal simgelerinden biri olan Çin Seddi'nin yapılışı MÖ 200'lü yıllara uzanıyor.

Araştırmalara göre, seddin yıkık kısımlarıyla birlikte toplam uzunluğunun 21 bin 196 kilometre olduğu tahmin ediliyor. 

Günümüzde sadece Ming Hanedanı devrinden kalan 2500 kilometrelik setin ayakta kaldığı Çin Seddi'nde, 2000'den 2022'ye kadar onarım, bakım ve yenileme çalışmalarının dahil olduğu 100'den fazla proje gerçekleştirildi.