Bilim insanları farelerin duyma yetisini normalüstüne çıkardı Bilim insanları farelerin duyma yetisini normalüstüne çıkardı

iPhone'ları aniden açılır pencereler ve yeniden başlatmalarla kontrolden çıkaran "Flipper Zero" isimli bilgisayar korsanlığı aygıtı ortaya çıktı.

Halka açık yerlerde televizyon kanallarını değiştirip, otel anahtarlarını klonlamaya ya da otomatik garaj kapılarını açmaya kadar daha kötü amaçlarla da kullanılan Flipper Zero, iPhone'larla da etkileşime geçebiliyor.

Bu durum, Hollanda'da bir tren yolculuğu sırasında iPhone'unun aniden bir sürü açılır pencere açtığını ve ardından yeniden başlatılarak kullanılamaz hale geldiğini fark eden güvenlik araştırmacısı Jeroen van der Ham tarafından fark edildi. Jeroen van der Ham, suçlunun, menzil içindeki tüm iPhone'lara Bluetooth istekleri gönderen, onları sürekli bağlantı istekleriyle pingleyen ve böylece hepsini kullanılamaz hale getiren Flipper Zero kullanan bir yolcu olduğunu keşfetti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ham, "Telefonunuz neredeyse kullanılamaz hale geliyor. Arada bir kaç dakikalığına bir şeyler yapabiliyorsunuz, bu yüzden bunu deneyimlemek gerçekten can sıkıcı. Bu saldırıyı duymuş bir güvenlik araştırmacısı olarak bile, olan bitenin bu olduğunu anlamak gerçekten zormuş" dedi.

Öte yandan, bunu durumu önlemek için Bluetooth'u kapatmak dışında yapılacak bir şey olmadığı belirtildi.