Fransız aşırı sağcı milletvekili Nadine Morano, Cezayir asıllı Fransız yıldız futbolcu Karim Benzema'nın Filistin'e yönelik paylaştığı destek mesajını sert bir şekilde eleştirdi.

Fransa Futbol Federasyonu, Arjantin'i FIFA'ya şikayet etme kararı aldı Fransa Futbol Federasyonu, Arjantin'i FIFA'ya şikayet etme kararı aldı

Benzema, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı X'ten, "Dualarımız, ne kadınları ne de çocukları esirgeyen haksız bombardımanların bir kez daha kurbanı olan Gazze halkıyla birlikte" paylaşımında bulunmuştu.

Morano, Morano, Benzema'yı "Hamas'ın propagandasını" yapmakla suçladı.

Morano, "Sadece bunu yazarak bile Hamas'ın propagandasını yapıyor, çünkü Hamas'ın İsrail'i fiziksel olarak yok etmenin yanı sıra uluslararası kamuoyu aracılığıyla da yok etme stratejisi var" dedi.

Morano, "Fransa'nın, yabancıların ilgisini çeken beyaz ırka mensup Yahudi-Hıristiyan bir ülke" olduğunu öne sürerek, "Fransa'nın, Fransa olarak kalmasını istiyorum. Fransa'nın Müslüman olmasını istemiyorum" diye konuştu.

İSLAM DÜŞMANI OLARAK TANINIYOR

Morano, Fransa'da düzenli olarak İslam'a saldıran aşırı sağcı bir polemikçi olarak tanınıyor.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2016 yılında televizyonda açıkça İslamofobik söylemlerde bulunmasının ardından Morano'yu bölgesel seçimler için parti listesinden çıkarmıştı.