Tokat'ın Erbaa ilçesindeki yöresel ürün pazarında dün bir seyyar satıcı kendini ateşe vermiş, olayın ardından yerel ve ulusal basında çeşitli iddialar gündeme gelmişti. H.Y. ismindeki satıcının kendisine satış izni vermeyen zabıta ekipleriyle tartıştıktan sonra eylemini gerçekleştirdiği iddia edilmişti. Konuya ilişkin Erbaa Belediyesi'nden yazılı açıklama geldi.

Kaçak Rus okullarına kapatma kararı Kaçak Rus okullarına kapatma kararı

"SÖZLÜ VEYA FİZİKİ MÜDAHALE OLMAMIŞTIR"

Gazi Bulvarı'nda H.Y'nin, üzerine benzin dökmek suretiyle kendini yakmaya çalıştığı belirtilen açıklamada şahsın çevredekiler ve Yöresel Ürünler Pazarı'ndaki zabıta ekiplerinin gayretiyle kurtarıldığı aktarıldı.

Buna karşın yerel gazetelerde ve sosyal medya platformlarında olayın belediye zabıta ekipleriyle ilişkilendirilmeye çalışıldığına dikat çekilen açıklamada, iddiaların aslsız olduğu belirtilerek, "Seyyar satıcılık yapan hemşehrimize zabıta ekiplerimizce herhangi sözlü veya fiziki müdahalede bulunulmamıştır" denildi.

"PSİKOLOJİK SORUN" İDDİASI

Şahsın satış yaptığı tezgahın hem olaydan önce hem de olaydan sonra pazardaki yerinde bulunduğu vurgulanarak "Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlamasına mani bir kolluk uygulaması olmamıştır. Daha önceden de aynı eylemlere teşebbüs ettiği ve psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

CEZAEVİNE GİRECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Açıklamada seyyar satıcının olaydan bir gün önce kendi sosyal medya hesabından tutuklamasının olduğu ve cezaevine gireceğine dair paylaşım yaptığı belirtilerek "Olayda yaralanan hemşehrimizin sağlık durumu belediyemiz tarafından yakından takip edilmekte olup yaşanan talihsiz olay nedeniyle derin üzüntümüzü belirtir, kendisine acil şifalar dileriz" denildi.

Öte yandan vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan H.Y'nin Samsun'a sevk edildiği bildirildi.

Editör: Duha Sena Oskay