Kral Charles kendisini "fahişe ameliyatı" olduğunu iddia eden garip bir televizyon gafının merkezinde buldu.

Göze batan hata, ABD'nin popüler sabah programı The Today Show'un izleyicileri tarafından, hükümdarın prostat büyümesini düzeltmek için yaklaşan prosedürle ilgili bir haber sırasında fark edildi. Programın altyazılarında bunun yerine şöyle yazıyordu: "Kral Charles fahişe ameliyatı olmaya hazırlanıyor"

ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi

Bu gafı 22 Ocak Pazartesi günü eski adıyla Twitter olan X'te paylaşan Below Deck yıldızı Kate Chastain, "Bu sabah Today Show'da flaş haber" diye yazdı ve ardından ağlayan bir emoji ekledi. Diğer kullanıcılar hata hakkında yorum yapmakta gecikmedi ve bir kullanıcı şunları ekledi: "Yazım denetimi verir ve yazım denetimi alır"

Bu arada başka bir kullanıcı da "Sonunda Camilla'dan kurtuluyor" ve üçüncü bir kullanıcı da "Bu muhteşem hatayı nasıl kaçırdım? "Bu muhteşem hatayı nasıl kaçırdım - ameliyatın iyi geçmesini umuyorum ama Kate bunu yakaladığın için teşekkürler!"yazdı.

Buckingham Sarayı 17 Ocak'ta yaptığı açıklamada, hükümdarın bu hafta bir noktada prostat büyümesi hastalığı için yaygın bir düzeltici prosedürden geçmek üzere hastaneye gideceğini duyurdu. Charles'ın durumunun "iyi huylu" olduğu söylenirken, Daily Star'ın haberine göre bu operasyon, hükümdarın halka açık etkinliklerinin şimdilik askıya alınması anlamına geliyor 

Yapılan resmi açıklamada "Her yıl binlerce erkek gibi Kral da prostat büyümesi nedeniyle tedavi görmektedir.Majestelerinin durumu iyi huyludur ve düzeltici bir prosedür için önümüzdeki hafta hastaneye gidecektir. Kral'ın halkla buluşmaları kısa bir iyileşme dönemi için ertelenecektir" denildi.

Geçtiğimiz hafta Dr. Gareth Nye Daily Star'a verdiği demeçte bu durumun 50 yaşın üzerindeki her üç erkekten birini etkilediğini söyledi.Nye, "Prostatta meydana gelen değişiklikler genellikle fark edilmiyor" diye ekledi.

Editör: Duha Sena Oskay